Rychlá sýrová omáčka s těstovinami - postup přípravy
Pokud se vám nechce dlouze vyvařovat, ale máte chuť na něco, co vás pořádně zasytí, uvařte si rychlou sýrovou omáčku s těstovinami. Obsahuje 2 druhy lahodných sýrů.
Ingredience
V hrnci s osolenou vodou vařte těstoviny po dobu 9–11 minut.
Poznámka: Při vaření se řiďte pokyny na obalu konkrétního produktu.
V pánvi rozpusťte máslo, do kterého vmíchejte mouku a vytvořte jíšku, kterou zalijte mlékem. Jíšku s mlékem vařte 4–5 minut.
Poznámka: Mléko do jíšky přidávejte po troškách a za stálého míchání.
Do mléčné směsi vložte nakrájený čedar a poté také nastrouhaný parmazán. Směs míchejte, dokud se oba sýry zcela nerozpustí. Může to trvat 4–5 minut.
Tip: S parmazánem to nepřehánějte, aby nebyl pokrm příliš slaný.
Do rychlé sýrové omáčky vmíchejte uvařené slité těstoviny, které ochuťte mletým černým pepřem.
Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou nasekané petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Il Rifugio Perfetto