Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pochoutkový salát s majonézou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Pochoutkový salát s majonézou - postup přípravy

Jakékoliv slavnostní chlebíčky se neobejdou bez tradičního pochoutkového salátu se štědrou porcí majonézy. Salát podle receptu z Youtubového kanálu Vaření s Jančou je jemný a lahodný, tedy přesně takový, jako má být.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Šunkový salám nastrouhejte na hrubém struhadle a nasypte jej do větší misky. Salám je také možné nakrájet na drobné kostičky, v závislosti na požadované výsledné konzistenci salátu.

2. KROK

K nastrouhanému salátu přidejte kyselé okurky nastrouhané nahrubo. Přisypte konzervovaný hrášek a šalotku nakrájenou najemno.

3. KROK

K surovinám do mísy přidejte hořčici a majonézu. Přisypte zhruba polovinu uvedeného množství cukru, pepře a soli. Salát řádně promíchejte.

4. KROK

Promíchaný salát ochutnejte a dle potřeby dochuťte zbylou solí, pepřem a octem. Salát nechte vychladit.

5. KROK

Vychlazený salát znovu ochutnejte a v případě potřeby ještě dochuťte. Připravený pochoutkový salát skladujte v chladničce a zkonzumujte do dvou dnů.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů