Rychlé čajové sušenky s pomerančovou kůrou - postup přípravy
Pokud máte chuť na sladké, vyzkoušejte tyto rychlé čajové sušenky s pomerančovou kůrou. Jejich příprava je velmi snadná a zabere vám jen pár minut.
Ingredience
Nejdříve utřete změklé máslo s moučkovým cukrem do pěny. Přidejte vanilkový cukr a špetku soli. Do směsi postupně vmíchejte dvě vejce a nastrouhanou kůru z půlky pomeranče
Postupně do těsta vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Mouku přidávejte po částech, abyste získali jemné a lehce zpracovatelné těsto.
Hotové těsto přendejte na talíř a zabalte ho do potravinářské fólie. Poté ho nechte odpočinout v lednici zhruba 30–40 minut.
Z vychladlého těsta odkrajujte stejně velké kousky, které vytvarujte do kuliček. Ty poté lehce rozválejte, potřete je velmi malým množstvím mouky a vytvarujte je pomocí formiček na sušenky.
Hotové sušenky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a před pečením je vložte ještě na 20 minut do ledničky.
Sušenky pečte v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 15 minut, dokud nebudou mít krásnou zlatavou barvu. Poté je vyjměte, nechte je vychladnout a servírujte je.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.