Rychlé česnekové máslo s bylinkami - postup přípravy
Pokud chcete vaše jídlo dovést k naprosté dokonalosti, vyzkoušejte recept na toto česnekové máslo ochucené bylinkami, které budete mít hotové během chvilky. Použít ho můžete při přípravě steaků, pečeným mas, příloh, omáček nebo si ho jen namažte na křupavý plátek čerstvého chleba.
Ingredience
Česnek na koncích lehce seřízněte a vložte ho do pekáče. Poté ho lehce polijte olejem a osolte ho. Pekáč vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a česnek pečte 60 minut.
Česnek vyjměte z trouby, nechte ho jen lehce vychladnout a vymačkejte ho do mísy. Kopr nasekejte na drobné kousky a přidejte ho k česneku.
Do mísy s česnekem přidejte změklé máslo a osolte ho dle chuti. Směs poté velmi dobře promíchejte. Následně česnekové máslo přelijte do uzavíratelné sklenice.
Česnekové máslo vložte do lednice a nechte ho ztuhnout. Poté máslo vyjměte z lednice a můžete ho použít. Skvělé je k přípravě steaků, příloh, pečených mas i omáček.
Tip: Kromě kopru můžete použít i jiné bylinky, jako například šalvěj, petržel, rozmarýn nebo tymián. Za vyzkoušení ale stojí i chilli vločky nebo Maldonská sůl.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.