Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí sýr Philadelphia z mléka

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí sýr Philadelphia z mléka - postup přípravy

Pokud máte rádi sýr Philadelphia, ale ten z obchodu vám přijde moc drahý, vyzkoušejte recept, díky kterému si ho můžete vyrobit sami doma. Je vhodný pro přípravu pomazánek, do omáček, ale také do slaného či sladkého pečení, kde se báječně hodí především do různých krémů.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do velkého hrnce nalijte mléko a dochuťte ho solí a cukrem. Směs promíchejte a přiveďte ji k varu. Poté do ní postupně vlijte kefír.

2. KROK

Jakmile se směs začne srážet, hrnec stáhněte z ohně. Připravte si nádobku se sítkem, vložte do něj plátýnko a směs do něj přelijte.

3. KROK

Zabalte směs do plátýnka, lehce ho utáhněte a zavěste ho na 15 minut do prostoru, aby mohla odtéct a odkapat přebytečná tekutina.

4. KROK

Do nádoby rozklepněte vejce, přidejte k němu citrónovou šťávu a směs lehce vyšlehejte tyčovým mixérem. Poté do něj přidejte i sýr zbavený tekutiny.

5. KROK

Celou směs pečlivě šlehejte, dokud se nepropojí veškeré suroviny. Hotový sýr přendejte do uzavíratelné sklenice a uložte ho do lednice. Poté ho můžete ihned servírovat.

6. KROK

Tip: Sýr můžete ochutit různými bylinkami nebo také syrovým či pečeným česnekem. Pokud dáváte přednost sladké variantě, přidejte do něj oblíbenou marmeládu.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů