Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé cibulové zelí s kmínem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Rychlé cibulové zelí s kmínem - postup přípravy

Pokud hledáte inspiraci na netradiční přílohu, vyzkoušejte tuto, podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Cibulové zelí podávejte nejlépe s pečeným masem.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Cibuli očistěte a nakrájejte ji na proužky. Do hrnce nalijte olej a nechte ho dostatečně rozehřát. Poté do něj přidejte nakrájenou cibuli.

2. KROK

Cibuli orestujte a následně do ní přidejte cukr, sůl, kmín, ocet a vodu. Směs promíchejte a vařte ji pod poklicí, dokud cibule nezměkne.

3. KROK

Do zelí přidejte najemno nastrouhanou bramboru a poté ho vařte ještě 5 minut. Následně ho ještě dochuťte dle své chuti.

4. KROK

Cibulové zelí ihned servírujte jako přílohu. Výborně se hodí například k pečeným nebo grilovaným masům.

5. KROK

Tip: Bílou cibuli můžete nahradit červenou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů