Cibulové placičky v rajčatové omáčce - postup přípravy
Pokud vás už nebaví klasické přílohy, vyzkoušejte tyto smažené cibulové placičky v rajčatové omáčce, které jsou dokonalou chutí předčí i oblíbené bramboráky. Jsou natolik dobré, že je můžete servírovat i samotné.
Cibulové placičky
Na dokončení
Cibuli očistěte, nakrájejte ji na kostičky, vložte do mísy a přidejte k ní prolisovaný česnek. Poté do ní přisypte 6 lžic krupice. Následně vše promíchejte.
Do jiné mísy rozklepněte vejce, přidejte do nich 1 lžičku soli a lehce je vyšlehejte. Následně je vmíchejte do cibule.
Mísu přikryjte potravinářskou fólií a směs nechte 15 minut odpočinout. Poté do ní vmíchejte sušený tymián, koriandr a pepř.
Do pánve nalijte olej a pomocí lžíce tvořte malé placičky. Smažte je z obou stran do zlatova. Poté je vyjměte, přendejte je na ubrousek a nechte z nich okapat přebytečný olej.
Z pánve odstraňte veškerý olej a usmažené placičky přendejte do pánve. Následně je zalijte rajčatovou šťávou.
Pánev přiklopte poklicí a placičky duste na mírném ohni přibližně 10 minut. Poté je můžete ihned servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: schnelle gerichte