Rychlé domácí bramboráčky - postup přípravy
Pokud vás uprostřed noci vzbudí nepřekonatelná chuť na bramboráky, vyzkoušejte tento snadný recept, který s námi sdílela paní Ilona Šimůnková. Jsou rychlé, chutné a využijete je jako hlavní chod i jako přílohu třeba ke guláši.
Ingredience
Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. S pomocí cedníku nebo čisté bavlněné utěrky z nich vymačkejte přebytečnou vodu. Vyklopte je do misky, přidejte sůl, pepř, vejce, prolisovaný česnek, lžíci majoránky a hladkou mouku v takovém množství, abyste vytvořili soudržné těstíčko.
V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje. Z bramborové směsi odeberte malé množství, které zformujte na placičku a nechte ji po obou stranách osmažit v pánvi dozlatova. Stejným způsobem zpracujte i zbylé těsto.
Po dosmažení nechte bramboráky okapat od přebytečného oleje na talíři vystlaném papírovými utěrkami a podávejte samotné nebo jako přílohu ke guláši či různým masovým či zeleninovým směsím.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.