Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketový koláč s brambory a sýrem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Cuketový koláč s brambory a sýrem - postup přípravy

Slaný koláč z cuket, brambor a sýra je to pravé jídlo pro prosluněné a horké letní dny. Vyzkoušejte ho podle oblíbeného receptu, který s námi sdílela paní Lucie Vachová.

Ingredience pro:
12 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Brambory oloupejte a nastrouhejte je nahrubo. Cuketu nechte i se slupkou a rovněž ji nahrubo nastrouhejte. Totéž udělejte také se sýrem gouda nebo jiným polotvrdým sýrem a všechny ingredience vložte do velké mísy.

2. KROK

Vyklepněte pět vajíček a oddělte bílky od žloutků. Žloutky přihoďte do mísy se zeleninou a sýrem spolu s nadrobno nasekanou jarní cibulkou a na kostičky nakrájenou šunkou. Přisypejte hrubou mouku a olivový olej a vše důkladně promíchejte. Podle chuti můžete přidat také nadrobno nasekanou petrželku.

3. KROK

Z odložených bílků vyšlehejte pevný sníh. S pomocí stěrky či vařečky jej jemně krouživými pohyby směrem ode dna nahoru vmíchejte do zeleninového těsta. Výsledné těsto vlijte do zapékací misky o rozměrech 35×25 cm, kterou předem vymažte trochou oleje a vysypejte moukou. Misku s cuketovým koláčem vložte do trouby rozehřáté na teplotu 190 °C a nechte jej péct asi 45 minut.

4. KROK

Po dopečení cuketový koláč nechte chvilku odpočinout, nakrájejte ho na kousky a podávejte buďto samotný nebo doplněný o vaši oblíbenou studenou omáčku. Skvěle bude chutnat nejenom teplý, ale také studený jako chutná svačinka na výlety.

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů