Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jemné a nadýchané domácí listové těsto

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 2 minuty
čas vaření Vaření: 15 minut

Jemné a nadýchané domácí listové těsto - postup přípravy

Abyste si mohli na svých oblíbených sladkých i slaných pochoutkách pochutnat vždy, když si vzpomenete, máme pro vás jednoduchý recept na domácí listové těsto, které můžete mít stále po ruce. Lze ho totiž bez obav zamrazit.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku prosejte do mísy a odložte stranou. Do druhé mísy vlijte ledovou vodu, ocet, přidejte sůl, rozšlehané vejce a vše dobře promíchejte. Suchou a tekutou směs smíchejte dohromady a uhněťte těsto. Měli byste získat měkké a pružné těsto, které se nelepí na ruce.

2. KROK

Připravte si pomoučený vál a těsto na něm rozdělte na dva stejné díly. První část rozválejte na co nejtenčí plát o tloušťce maximálně 5 mm. Změklé máslo rozpulte a jednu polovinu rozetřete na rozválené těsto. 

3. KROK

Následně rozválejte druhou půlku těsta a položte ji na tu první. Srovnejte okraje, aby bylo těsto rovnoměrné. Nyní těsto namažte druhou půlkou másla a stočte ho do těsného válečku. Poté váleček smotejte do tvaru šneka a zabalte do potravinové fólie.

4. KROK

Takto zabalené těsto vložte na 15 minut do mrazáku, vyjměte a následně vložte do lednice, kde ho chlaďte minimálně 2 hodiny. Po této době těsto vyjměte z lednice, rozbalte jej a znovu vyválejte. Pak těsto složte „do obálky“ a vložte do mrazáku, kde ho uchovejte pro použití v budoucnu.

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: MaryanaTastyFood

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů