Rychlé domácí lívance - postup přípravy
Každý den by měl začít nejlépe chutnou a vydatnou snídani, jejíž konzumaci si užijete a zároveň se s její přípravou nebudete muset příliš namáhat. Přesně tomu odpovídají tyto rychlé domácí lívance, na které nám poskytla recept paní Vladimíra Bosáková.
Těsto
Dále
Nachystejte si větší mísu, ve které budete tvořit těsto, a rozklepněte do ní všechna vejce. Přidejte k nim krupicový cukr a vyšlehejte je. Poté do nich postupně zašlehejte plnotučné mléko, rostlinný olej, polohrubou mouku a prášek do pečiva. Rozpalte na pánvi trochu rostlinného oleje a těsto na něj po částech nabírejte.
Smažte ho z obou stran dozlatova. Tvaroh vyšlehejte s vejcem a dle chuti i s cukrem a zakysanou smetanou. Jakmile budete mít lívance dosmažené, tak je podávejte s tvarohovou náplní a povidly. Dobrou chuť!