Rychlé tvarohové buchtičky - postup přípravy
Proč mít ke snídani jenom vajíčka? Zpestřete své ranní vstávání s voňavou dobrotou plnou tvarohu, která projasní i ten nejchmurnější den a dodá vám energii na celé dopoledne. Tato pochoutka je velmi jednoduchá a rychlá na přípravu, která vám nezabere víc než 5 minut a za chvilku budete mít připravené jemné a chutné buchtičky k čaji nebo kávě. Uvidíte, že vám velmi zachutná.
Ingredience
Před započetím přípravy rozehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
Vajíčka vyklepněte do misky, přidejte k nim asi šest polévkových lžic krupicového cukru a podle chuti také vanilkový cukr a špetku soli. Všechno velmi dobře rozšlehejte elektrickým šlehačem.
Tvaroh vyklopte do misky a trochu jej rozmělněte vidličkou, aby se s ním snáze pracovalo. Do tvarohu pak přidejte našlehanou vajíčkovou směs a znovu přísady šlehačem dobře prošlehejte a přitom po částech přidejte do těsta také dvě polévkové lžíce rostlinného oleje.
Vedle v misce promíchejte prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva a po částech je přimíchejte do směsi vajíček a tvarohu. Míchejte důkladně, aby se v těstě nenadělaly hrudky. Když začne být těsto na míchání příliš husté, dohněťte jej rukama. Výsledkem by mělo být měkké a mírně lepivé těsto.
To vyklopte na pomoučněný vál, zformujte z něho podlouhlý válec a rozdělte ho na 12 stejně velkých částí. Z těch pak vyválejte kuličky a vyskládejte je na plech.
Jejich povrch pomažte rozkvedlaným žloutkem.
Vložte do trouby péct asi 20 až 25 minut a když svrchu zezlátnou, vyjměte je z trouby, posypejte moučkovým cukrem a podávejte spolu s dobrým čajem nebo kávou.
Dobrou chuť.