Rychlý borůvkový koláč - postup přípravy
Zabavte třeba i své potomky a upečte společně k nedělnímu čaji anebo ke kávě skvostný borůvkový koláč. Je na přípravu velice snadný. Hotový jej budete mít už za pár minut. Svou vůní vás tak naláká, že nestihne ani vychladnout a doslova zmizí z plechu.
Ingredience
Nejprve si v míse vyšlehejte do pěny vejce spolu s krupicovým a vanilkovým cukrem. Poté vlijte do směsi i bílý jogurt, vsypte prosátou polohrubou mouku, kypřící prášek a vypracujte hladké polotekuté těsto.
Kompletace dezertu a jeho pečení v troubě
Nyní si k ruce vezměte kulatou formu na koláč, vystelte ji pečícím papírem a ten ještě řádně pomažte měkkým máslem. Na dno následně rozprostřete čerstvé omyté borůvky a na ovoce naneste připravené těsto.
Takto dejte moučník péct do předehřáté trouby na cca 45 minut při teplotě 170 °C.
Servírování borůvkového koláče
Upečený borůvkový koláč vyjměte z trouby a vyklopte z formy na talíř tak, aby borůvky byly na povrchu. Dezert posypte moučkovým cukrem dle libosti a po zchladnutí podávejte.
Ke koláči se bude hodit kopeček šlehačky či sladkého tvarohu. Doplnit porci můžete o šálek čaje, kávy anebo horké čokolády. Přejeme dobrou chuť.
Různé variace ovocného koláče
Pokud zrovna nemáte po ruce borůvky, můžete použít k přípravě koláče i jiné oblíbené ovoce. Hodit se budou třeba jahody, vypeckované třešně, višně, maliny, rybíz anebo meruňky a broskve. Těsto je pak možné připravit i v kakaové, ořechové či kokosové variaci. Je to tedy jen na vaší fantazii a chutích.