Rychlý jahodový koláč - postup přípravy
Tento koláč je ideální snídaně pro vaše blízké, zvláště, když je čeká významný den a chcete je potěšit či naopak podpořit. Sladká chuť zažene všechny starosti a rázem sníží i stres, chutnat vám ale bude určitě i jako odpolední svačinka či večeře.
Ingredience
Na vymazání formy
Na ozdobu
Do větší mísy rozklepněte obě vejce, přidejte k nim cukr a důkladně je prošlehejte metličkou. Poté k nim přilijte rostlinný olej, bílý jogurt a dále vše šlehejte. Hladkou mouku smíchejte s práškem do pečiva a vzniklou směs po částech prosévejte do mísy za stálého šlehání metličkou. Nyní do těsta nastrouhejte citronovou kůru a dále míchejte.
Jahody zbavte stopek a polovinu množství nakrájejte nadrobno. Přimíchejte je do těsta. Kulatou formu na pečení (průměr 24 cm) vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Rozprostřete do ní těsto a zbylé jahody nakrájejte na poloviny a nasázejte je do těsta navrch. Dejte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte koláč cca hodinu. Po dopečení ho zasypejte moučkovým cukrem a můžete ho podávat, dobrou chuť!