Rychlý jahodový pohár z mražených jahod - postup přípravy
Pokud nemáte čas na dlouhé přípravy a chcete vytvořit osvěžující nadýchaný dezert, zkuste tento recept na rychlý jahodový pohár. Chutná skvěle a vyjde vás na pár korun.
Základ
Zdobení
Jahody vložte do rendlíku, kde je smíchejte s cukrem a 60 ml vody. Směs vařte 5 minut, dokud ovoce zcela nerozmrzne a cukr se nerozpustí.
Jahody odstavte z tepla, rozmixujte je a vmíchejte do nich vaječný žloutek se směsí kukuřičného škrobu a 30 ml vody. Rendlík vraťte zpět na teplo a pokračujte ve vaření směsi 3–4 minuty, do zhoustnutí.
Hotový krém přelijte do mísy, zakryjte ho potravinovou fólií a nechte volně chladnout.
Tip: Fólii na krém položte tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.
Mezitím vyšlehejte smetanu dotuha a přidejte do ní smetanový sýr. Do směsi následně vešlehejte jahodový základ a krémem naplňte servírovací poháry.
Tip: K plnění pohárů použijte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí.
Každý rychlý jahodový pohár ozdobte lístky máty a servírujte ho vychlazený.
Poznámka: Dokud dezert nezkonzumujete, uchovávejte ho v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ich liebe Blätterteig
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.