Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý jahodový pohár z mražených jahod

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 9 minut

Rychlý jahodový pohár z mražených jahod - postup přípravy

Pokud nemáte čas na dlouhé přípravy a chcete vytvořit osvěžující nadýchaný dezert, zkuste tento recept na rychlý jahodový pohár. Chutná skvěle a vyjde vás na pár korun.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Základ

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jahody vložte do rendlíku, kde je smíchejte s cukrem a 60 ml vody. Směs vařte 5 minut, dokud ovoce zcela nerozmrzne a cukr se nerozpustí. 

2. KROK

Jahody odstavte z tepla, rozmixujte je a vmíchejte do nich vaječný žloutek se směsí kukuřičného škrobu a 30 ml vody. Rendlík vraťte zpět na teplo a pokračujte ve vaření směsi 3–4 minuty, do zhoustnutí. 

3. KROK

Hotový krém přelijte do mísy, zakryjte ho potravinovou fólií a nechte volně chladnout. 

Tip: Fólii na krém položte tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.

4. KROK

Mezitím vyšlehejte smetanu dotuha a přidejte do ní smetanový sýr. Do směsi následně vešlehejte jahodový základ a krémem naplňte servírovací poháry. 

Tip: K plnění pohárů použijte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí.

5. KROK

Každý rychlý jahodový pohár ozdobte lístky máty a servírujte ho vychlazený. 

Poznámka: Dokud dezert nezkonzumujete, uchovávejte ho v lednici.  

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Ich liebe Blätterteig

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů