Rychlý melounový dezert s krupicí - postup přípravy
Rychlý melounový dezert je netradiční pochoutka, která vás překvapí jemnou strukturou a osvěžující chutí. Je ideální jako sladká tečka bez zdlouhavé přípravy.
Ingredience
Z melounu odkrojte plátek, jehož dužinu rozmixujte a propasírujte.
Poznámka: V tomto receptu kuchařka z melounu vymačkala 300 ml šťávy.
Na pánvi s rozpáleným olejem a rozpuštěným máslem smažte krupici s hladkou moukou 6 minut.
Poznámka: Směs smažte pomalu, na mírném ohni.
Jakmile se ingredience propojí a směs začne bobtnat, vmíchejte do ní cukr. Pokračujte ve vaření další minutu, a poté, co se cukr rozpustí, přidejte melounovou šťávu.
Po 3–4 minutách vaření, pánev odstavte z tepla a zakryjte ji pokličkou, pod kterou nechte melounový dezert vychladnout.
Tip: Můžete ho podávat například jako doplněk ke zmrzlině.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: asena kuchyně

