Rychlý pizza chléb - postup přípravy
Pokud máte chuť na pizzu a nechce se vám pouštět do přípravy těsta, můžete si doma udělat pizza chléb. Pochutnáte si stejně tak dobře a navíc spotřebujete i starší pečivo.
Na chlebovou pizzu
Použijte nějaký druh bílého chleba, nejspíše by šla použít i česká veka. Podélně ho rozřízněte napůl a na prkénku zploštěte, aby nebyl tak silný a plocha na ingredience byla co největší. Namažte obě půlky vrstvou másla a dejte je na plech vyložený pečicím papírem.
V misce si rozšlehejte vejce spolu se solí a nasekanou zelenou petrželkou. Na rozkrojený chléb dejte kolečka salámu a na ně položte na plátky nakrájená rajčata. Vše po celé ploše zalijte vejci. Nakonec navrch dejte vrstvu nahrubo nastrouhaného sýra. Pokud preferujete jiné ingredience, můžete je obměnit dle libosti. Fantazii se meze nekladou, je to na vás.
Připravený plech vložte péct do předehřáté trouby na 190 °C., dokud sýr a vejce nebudou hezky zlatavé. Ještě horký chléb nakrájejte a servírujte.