Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Fazolová polévka se sušenými houbami

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Fazolová polévka se sušenými houbami - postup přípravy

Fazolová polévka zní jako obyčejné jídlo, ale může být opravdu skvělá. Recept na ni nám poskytla paní Romana Važanská, která do ní přidává mimo jiné sušené houby a zakysanou smetanu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Fazole propláchněte a nechte je namáčet přes noc. Také si předem stranou namočte sušené houby. Druhý den přilijte k fazolím potřebné množství vody, osolte je, přidejte bobkový list a nové koření. Poté je vařte, dokud nebudou měkké.

2. KROK

V jiném hrnci na másle osmahněte cibuli. Když začne sklovatět, přidejte sladkou papriku a mouku a udělejte jíšku. Jakmile je hotová, zalijte ji vodou z fazolí, přidejte nakrájenou mrkev a houby a vařte, dokud nebude zelenina měkká.

3. KROK

Poté přilijte fazole i se zbytkem vody a vše opepřete. Kysanou smetanu promíchejte s trochou vody z polévky a pak ji vlijte do hrnce. Následně polévku provařte a přisypejte do ní trochu majoránky. Pokud nemáte rádi silnou chuť majoránky, lze ji přidat v okamžiku, kdy pepříte polévku. Poté můžete polévku servírovat.

4. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích webových stránkách https://rubyrom.domaci-jidelnicek.cz.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů