Rychlý salát Coleslaw s majonézou - postup přípravy
Připravte si jeden z nejoblíbenějších jídel a to rychlý salát Coleslaw s majonézou, podle YouTube kanálu Recepty bez brepty. Servírovat ho můžete samotný nebo jako přílohu k masům.
Ingredience
Zelí nakrájejte na tenké kousky a vložte ho do mísy. Přisypte k němu sůl, dobře ho promíchejte a nechte ho po dobu 30 minut odležet. Přebytečnou vodu poté slijte.
Řapíkatý celer omyjte, nakrájejte ho na malé kostičky a přidejte ho k zelí. Mrkev očistěte a nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Poté ji přendejte do mísy se zeleninou.
K zelenině přidejte jogurt nebo zakysanou smetanu, cukr, majonézu, mletý černý pepř, citrónovou šťávu a nastrouhanou cibuli na hrubém struhadle.
Salát pečlivě promíchejte a nakonec ho dochuťte dle potřeby solí, pepřem, cukrem a vinným octem.
Salát vložte do lednice a nechte ho minimálně 20 minut odležet. Poté ho můžete servírovat samotný nebo jako přílohu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.