Rychlý švestkový kompot jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Rychlý švestkový kompot vám umožní užívat si čerstvou chuť sezónního ovoce po celý rok. Výhodou receptu je rychlá příprava, která vyžaduje použití jen 3 ingrediencí.
Ingredience
Švestky omyjte, vypeckujte a každou z nich rozřízněte na čtvrtky. Ovocem naplňte sterilizované sklenice, které zasypte cukrem.
Poznámka: Do každé sklenice vsypte 120 g cukru. Množství odpovídá jedné čajové sklenici.
Do sklenic nalijte horkou vodu a uzavřete je víčky.
Tip: Po nalití horké vody do sklenic, pomocí rukojeti vařečky, švestky promíchejte, aby se voda dostala úplně všude.
Sklenice vložte dnem vzhůru do hrnce, který naplňte vodou pouze tak, aby byla ponořená víčka a rychlý švestkový kompot vařte 15–20 minut.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit tři zavařovací sklenice o objemu 1000 ml.
Následně nechte pokrm volně vychladnout a kompot skladujte na chladném a temném místě.
Poznámka: Po otevření, uchovávejte sklenici s kompotem v lednici a snažte se ho co nejdříve zkonzumovat.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Mucit Anne