Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý „tatarák“ z cukety na topinky

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 8 minut

Rychlý „tatarák“ z cukety na topinky - postup přípravy

Rychlý tatarák z cukety, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, je zdravější alternativou k tradičnímu masovému pokrmu. Pochutnají si na něm nejen vegetariáni.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z cuket odkrojte okraje, které nebudete potřebovat a zbytek zeleniny nastrouhejte na hrubém struhadle a ochuťte solí. Ingredience zamíchejte a nechte odpočívat 20 minut. 

Poznámka: Díky soli cuketa pustí šťávu a zkřehne.

2. KROK

Z cukety vymačkejte co nejvíc šťávy a vložte ji do mísy. Nadrobno nakrájenou cibuli smažte 2–3 minuty, poté k ní přidejte prolisovaný česnek a cuketu. Vše zamíchejte a smažte 5 minut. Směs následně nechte vychladnout. 

3. KROK

Po vychladnutí přidejte do směsi drcený kmín, mletou sladkou papriku, hořčici, černý pepř, worcestrovou omáčku, kečup a sójovou omáčku. 

4. KROK

Tatarák z cukety podávejte s dozlatova usmaženými topinkami, které můžete potřít česnekem a ozdobit petrželkou a kapií. 

Tip: Takto připravený tatarák doporučujeme zkonzumovat okamžitě. V opačném případě ho skladujte v lednici a spotřebujte ho co nejdříve.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů