Rychlý „tatarák“ z cukety na topinky - postup přípravy
Rychlý tatarák z cukety, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, je zdravější alternativou k tradičnímu masovému pokrmu. Pochutnají si na něm nejen vegetariáni.
Ingredience
Příloha
Z cuket odkrojte okraje, které nebudete potřebovat a zbytek zeleniny nastrouhejte na hrubém struhadle a ochuťte solí. Ingredience zamíchejte a nechte odpočívat 20 minut.
Poznámka: Díky soli cuketa pustí šťávu a zkřehne.
Z cukety vymačkejte co nejvíc šťávy a vložte ji do mísy. Nadrobno nakrájenou cibuli smažte 2–3 minuty, poté k ní přidejte prolisovaný česnek a cuketu. Vše zamíchejte a smažte 5 minut. Směs následně nechte vychladnout.
Po vychladnutí přidejte do směsi drcený kmín, mletou sladkou papriku, hořčici, černý pepř, worcestrovou omáčku, kečup a sójovou omáčku.
Tatarák z cukety podávejte s dozlatova usmaženými topinkami, které můžete potřít česnekem a ozdobit petrželkou a kapií.
Tip: Takto připravený tatarák doporučujeme zkonzumovat okamžitě. V opačném případě ho skladujte v lednici a spotřebujte ho co nejdříve.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem