Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rýžový nákyp s tuňákem a paprikami

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Rýžový nákyp s tuňákem a paprikami - postup přípravy

Připravte si rychlý a snadný oběd nebo lehkou večeři ve formě rýžového nákypu s tuňákem. Postup je jednoduchý a zahrnuje přípravu chutné paprikové přílohy. Určitě ho vyzkoušejte.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do osolené vroucí vody vsypte propláchnutou rýži – potrvá to přibližně 20 minut. Zatímco se rýže vaří, oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli. 

2. KROK

Uvařenou rýži sceďte a odložte ji bokem. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli. K osmažené cibuli přidejte tuňáka z konzervy bez šťávy. Ingredience zamíchejte a smažte 7 minut. 

3. KROK

Omyjte a nakrájejte rajče na plátky, směs v pánvi osolte, opepřete, zamíchejte a vmíchejte ji do uvařené rýže. Do vymazané zapékací mísy směs vložte a její povrch pokryjte plátky rajčete.

4. KROK

V míse vyšlehejte vejce se smetanou. Na směs v zapékací míse nastrouhejte tvrdý sýr a vše zalijte vaječnou zálivkou. Rýžový nákyp s tuňákem pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.

5. KROK

Zatímco se pokrm peče, nakrájejte zázvor na proužky a osmažte je na pánvi s olejem – potrvá to přibližně 5 minut. Omyjte a na poloviny nakrájejte také papriku, z které jste odstranili pecky. Papriku se zázvorem zalijte sójovou omáčkou a smažte ji 5 minut.

6. KROK

Poznámka: Hotový rýžový nákyp s tuňákem podávejte nakrájený společně s připravenými paprikami.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: viele Rezepte 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů