Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Salát „Heartbreaker“

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 35 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Salát „Heartbreaker“ - postup přípravy

Salát lámající srdce. To je dobrota, kterou bychom vám dnes rádi představili. Nejenže je jeho chuť naprosto dokonalá, ale navíc obsahuje velké množství vitaminů a minerálů a navíc je i docela nízkokalorický. Nemusíte se ho proto bát ani když se snažíte dbát na svůj zdravý jídelníček a svou postavu. Je založený na vařeném celeru, fazolích a vlašských ořeších a dochucen je jogurtovou zálivkou. Pokud přemýšlíte, co dobrého si dnes dát k večeři, vsaďte na tuhle dobrotu.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Celer a cibuli očistěte a umyjte a nakrájejte je na tenké delší proužky. Na kamnech rozehřejte pánev a na ní rozpusťte máslo. Když je horká, vsypte na ni pokrájený celer a na prudkém ohni ho restujte doměkka. Když je správně opečený, přidejte k němu i cibuli a dále za stálého míchání oba druhy zeleniny restujte, až cibulka zezlátne. Dochuťte solí a mletým černým pepřem.




Osmaženou zeleninu vyklopte do hluboké salátové mísy. Z konzervovaných červených fazolí slijte nálev a přidejte je k restovanému celeru.

Čerstvý kopr a petrželku omyjte pod tekoucí vodou a osušte papírovými utěrkami. Vložte je do mixéru spolu s vlašskými ořechy a nasekejte je nahrubo. Namísto mixéru to můžete udělat i nožem. Obojí pak přidejte do salátové mísy.


Všechny přísady promíchejte. Pak k nim přidejte tři lžíce jogurtu, ochutnejte a případně dokořeňte, pokud je to zapotřebí. Výsledný salát vložte do lednice a nechte ho ještě asi 15 minut ustát, aby se příchutě náležitě proležely a propojily a můžete podávat.

Tento salát je typickým představitelem takzvaných zimních salátů, které jsou plné surovin, které vás, i když jsou studené, krásně prohřejí a dodají vám potřebné vitaminy a bílkoviny, které vaše tělo potřebuje k bezproblémovému zvládnutí chladnějšího počasí. Pokud byste jej rádi použili jako samostatný hlavní vchod, není problém do něho přidat kousky restovaného kuřecího nebo vepřového masa, případně na tvrdo uvařená a na kostky pokrájená vajíčka, případně i tvrdý sýr. Tím dodáte do salátu ještě trochu bílkovin a získáte plnohodnotný, zdravý pokrm.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů