Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené bagetky s náplní z restovaných hub

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Zapečené bagetky s náplní z restovaných hub - postup přípravy

Dnes si představíme zvláštní svačinku či předkrm, kterým můžete potěšit rodinu k běžné večeři, anebo ji můžete podávat i před slavnostním obědem. Tahle neobvyklá zapečená dobrota je navíc velmi variabilní a náplň můžete připravit z čehokoliv, co vám přijde na mysl. My vám ukážeme, jak připravit bagetky s houbovou náplní, můžete si ale zvolit také nádivku z různých druhů uzeniny, trhaného nebo mletého masa, případně z restované zeleniny. Je to velmi snadné, otevřené vaší kreativitě a pokaždé velmi voňavé a chutné.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:



Bagetku nakrájejte na proužky o šířce kolem 5 až 7 centimetrů a lžičkou v nich vydlabejte dutinu tak, aby zůstalo dno a vytvořili jste malou mističku.




Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Houby očistěte a nakrájejte na malé kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky. Oloupejte i stroužek česneku a prolisujte ho lisem na česnek.

Na kamnech si rozpalte pánev s trochou oleje, vhoďte na ni nejprve cibulku orestovat dorůžova, pak přidejte houby a česnek. Dochuťte solí a pepřem a smažte, dokud se suroviny krásně nerozvoní a nezezlátnou. Nakonec přidejte smetanu, promíchejte a nechte vařit asi 3 až 5 minut. Pak odstavte z kamen.

Pekáček si vymažte rostlinným olejem a vyrovnejte na něj bagetkové mističky. Každou z nich naplňte houbovou náplní a vrch zasypejte strouhaným sýrem.

Troubu si dejte předehřát na 180 stupňů Celsia a dejte do ní péct bagetky na zhruba 7 až 8 minut, dokud se sýr nerozteče a nezezlátne.

Pak vytáhněte voňavou dobrotu z trouby, nechte ji mírně vychladnout a podávejte ozdobené najemno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů