Salát s červenou řepou, kysaným zelím a hráškem - postup přípravy
Chutné a zdravé občerstvení vhodné i do chladného počasí vám dodá spoustu vitaminů a minerálů, které potřebujete ke zvládnutí náporů virů chřipky a rýmy. Kromě toho je tento salát také levný, snadný a velice chutný. Připravit si ho tak mohou úplně všichni bez ohledu na předchozí kulinářské zkušenosti.
Salát
Zálivka
Červenou řepu oloupejte a nakrájejte ji na silné plátky. Ty rozkrájejte na kostičky a vsypte je do pánve. Zakápněte řepu trochou oleje a promíchejte. Oloupejte také mrkev a brambory, obojí nakrájejte na kostky a přihoďte do pánve k řepě. Zalijte zeleninu asi šesti lžícemi vody, přiklopte pokličkou a nechte dusit na mírném ohni po dobu 5 minut.
Do misky nalijte 3 lžíce rostlinného oleje, přidejte jednu lžíci citronové šťávy, dochuťte hořčicí, cukrem, solí a pepřem a všechny ingredience dobře zamíchejte vidličkou či lžící, abyste získali jednolitou směs.
Oloupejte cibuli a nasekejte ji najemno. Zelí slijte z nálevu a nechte ho okapat. Obojí vsypte do salátové mísy spolu s restovanou zeleninou a okapaným hráškem z konzervy. Vše zakapejte připravenou zálivkou, důkladně promíchejte a podávejte.