Salát s tuňákem v řeckém stylu se sýrem Feta - postup přípravy
Salát s tuňákem je možné podávat jako malou svačinku, lehkou večeři, ale také jako přílohu k hlavnímu chodu. Pokrm je snadno stravitelný, nízkokalorický, osvěžující a plný vitamínů.
Ingredience
Salát omyjte a na čisté utěrce jej nechte uschnout. Následně jej nakrájejte na kousky, které v míse smíchejte s omytými nakrájenými cherry rajčaty.
Nyní oloupejte a nakrájejte na proužky červenou cibuli a přidejte ji do mísy se salátem stejně, jako omytou a na kousky nakrájenou salátovou okurku.
Zelenou papriku omyjte, nakrájejte ji na kousky a rovněž ji vmíchejte k ingrediencím v míse.
Poznámka: Před tím, než začnete papriku krájet, odstraňte z ní semeník.
Do salátu vmíchejte omyté olivy Kalamata a tuňáka z konzervy. Na závěr k ingrediencím přidejte nasekanou omytou petrželku a nakrájený sýr Feta.
Poznámka: Tuňáka před přidáním do mísy sceďte.
V jiné misce smíchejte olivový olej s vinným octem a zálivkou salát s tuňákem ochuťte. Dle vlastní chuti vše osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
Tip: Salát můžete podávat samotný, s pečivem nebo jako přílohu k hlavnímu chodu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Angie Cooking