Salát z kysaného zelí s jablky a petrželkou - postup přípravy
Pokud hledáte zajímavou přílohu k masu, určitě vyzkoušejte tento recept na salát z kysaného zelí. Připravíte jej za 10 minut a pochutnat si na něm můžete nejen jako na příloze k hlavnímu chodu, ale také jen tak, se svým oblíbeným pečivem.
Ingredience
Zelenou papriku omyjte a nakrájejte ji na drobné kostky poté, co jste z ní odstranili semeník. Následně omyjte a oloupejte jablko, z kterého jste odstranili jádřinec a poté jablko nakrájejte na malé kostičky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. Nakrájejte také petrželku. Do medu vmíchejte olej a pepř. Do jiné mísy vložte kysané zelí, všechny nakrájené ingredience a vše zalijte medovou směsí.
Všechny suroviny důkladně zamíchejte, aby se chutě propojily.
Tip: Salát z kysaného zelí můžete podávat ihned, ale skvěle chutná také vychlazený. V takovém případě jej před podáváním vložte alespoň na 30 minut do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch