Zeleninový salát z pekingského zelí s majonézou - postup přípravy
Salát z pekingského zelí poslouží jako osvěžující příloha k masu, ale můžete si na něm pochutnat také jen tak, se svým oblíbeným pečivem. Salát obsahuje jen čerstvou zeleninu nabitou vitamíny a připravíte jej za pouhých 10 minut.
Ingredience
Pekingské zelí omyjte, nakrájejte nadrobno, osolte jej a prohněťte. Poté omyjte a na nudličky nakrájejte salátové okurky a přidejte je k zelí do mísy.
Poznámka: Díky soli zelí zkřehne a bude jemnější.
Následně oloupejte a nadrobno nastrouhejte mrkev a smíchejte ji, společně s kukuřicí a hráškem, s ingrediencemi v míse.
Poznámka: Kukuřici i hrášek přidejte do salátu bez nálevu.
Nyní nakrájejte na drobné nudličky uzenou klobásu a nadrobno nakrájejte také omytou jarní cibulku a oloupaný česnek. Vše přidejte do mísy k ostatním ingrediencím a ochuťte pepřem. Nakonec přidejte majonézu, zamíchejte a můžete podávat.
Poznámka: Do salátu můžete přidat jakoukoliv uzeninu dle vlastní chuti. Kromě klobásy můžete použít například šunku.
Tip: Salát můžete servírovat hned, jako přílohu k masu, nebo jej jíst s oblíbeným pečivem. Skvěle chutná také vychlazený – v takovém případě jej dejte před podáváním aspoň na 30 minut do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Лучшие Рецепты