Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Salát z pekingského zelí se sladkokyselou zálivkou

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 1 minuta

Salát z pekingského zelí se sladkokyselou zálivkou - postup přípravy

Připravte si chutný salát z pekingského zelí, na kterém si můžete pochutnat jen tak nebo jej servírovat jako přílohu k masu. Recept zvládnou i začátečníci a připravíte jej do 15 minut.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Základ

Zálivka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nakrouhejte si zelí a vložte jej do mísy. Mrkev oloupejte a nastrouhejte ji na tenké nudličky. Pomocí rukou zelí s mrkví promíchejte a vložte jej do mísy. Prolisujte si česnek a opláchněte snítky kopru. 

2. KROK

Nyní ingredience vložte do sklenice. Na dno sklenice dejte trochu salátu s mrkví, na něj kopr a trochu prolisovaného česneku. Salát vrstvěte, dokud budete mít ingredience a každou ingredienci utlačte, aby se vám do sklenice vešlo co nejvíc zeleniny. 

3. KROK

Nyní si připravte zálivku. Do hrnce nalijte vodu a smíchejte ji se všemi ingrediencemi na marinádu. Hrnec dejte na plotnu a zálivku vařte 1 minutu. Poté ji ihned vlijte do sklenice se zeleninou. Na závěr ingredience ve sklenici ještě jednou utlačte a sklenici uzavřete těsným víkem. 

4. KROK

Nechte salát odpočívat 12 hodin a poté jej můžete podávat. 

Poznámka: Salát skvěle chutná samotný, s pečivem nebo jej můžete servírovat jako přílohu k masu.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů