Sedmihodinový hovězí vývar - postup přípravy
Hovězí vývar by měl být jako živá voda a elixír mládí, kdo ho sní, nikdy si na něj žádná nemoc ani netroufne. Vyzkoušejte ten pravý a profesionální vývar podle receptu od paní Jaroslavy Slavíkové.
Ingredience
Cibuli očistěte od poškozených listů, umyjte ji, ale neloupejte. Česnek nechte rovněž ve slupce a ploskou nože ho trochu rozmáčkněte. Maso, kosti, zeleninu, koření i sůl vložte do studené vody, přiveďte ji k varu a ztlumte oheň na mírnou úroveň. Hrnec nezakrývejte pokličkou a nechte ho jen zlehka probublávat po dobu alespoň 7 hodin. V průběhu vaření pravidelně z hladiny sbírejte pěnu a nečistoty.
Druhý den (nebo po 7 hodinách) vývar slijte přes cedník do čistého hrnce. Zeleninu nakrájejte na malé kostičky či proužky, maso oberte a rovněž nakrájejte na drobné kousky a vše vraťte zpátky do polévky. Pokud chcete, můžete přidat nudle, drožďové či játrové knedlíčky nebo zavářku, podle chuti případně ještě dosolte či dopepřete a podávejte.