Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sekané rolky à la sushi

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Sekané rolky à la sushi - postup přípravy

Milujete maso a grilování? Pak je tento recept právě pro vás. Rozšíříme totiž váš grilovací repertoár o jednu zajímavou a netradiční dobrotu, která je extrémně zábavná na přípravu a stejně tak extrémně lahodná pro konzumenty. Jedná se o roládky z mletého vepřového masa baleného ve slanině, ale ve stylu sushi! Nemějte ale strach, není to nic složitého. A pokud nebudete mít k dispozici originální příslušenství, vystačíte si i s kusem pečicího papíru.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:



Připravte si bambusovou podložku na výrobu sushi. Pokud ji nemáte, vezměte kus pečicího papíru. S bambusem je to však snazší – a hlavně zábavnější! 🙂




Bambusovou podložku vyložte po celé její ploše (s asi centimetrovými okraji) proužky slaniny, které se musejí navzájem lehce překrývat. Uždíbněte kus mletého masa a rozložte je po celé ploše slaninového obdélníku. Maso podle libosti posolte, opepřete, posypejte paprikou, případně i libovolnými bylinkami, které máte rádi.

Tvrdý sýr nakrájejte na tenčí dlouhé hranolky. Jeden hranolek vezměte a položte ho na okraj masového obdélníku na bambusové podložce. Sýr by měl být přibližně stejně dlouhý, jako je šířka rozloženého masa.

Zvedněte okraj bambusové rohože a s její pomocí začněte rolovat maso do velmi těsné a pevné roládky okolo sýrového středu. Stejným způsobem zpracujte i zbylé maso a slaninu.

Mezitím zahřejte gril na 180 °C. Když máte hotové všechny roládky, potřete jejich povrch trochou oleje a vložte je na vyhřátý gril, na jehož mřížce je nechte skotačit kolem 25 minut.

Pak vezměte misku s barbecue omáčkou a silikonovou štětku a potřete jí povrch každé roládky na grilu. Pečte dalších 10 minut, přičemž po 5 minutách naneste druhou vrstvu omáčky.

Pak už zbývá jen sejmout dobrotu z grilu. Pokud chcete, můžete roládky po dopečení ještě obalit v osmažené cibulce či drcených krutonech anebo ve strouhaném sýru. Pak už stačí nakrájet na kolečka a ještě čerstvé podávejte spolu s barbecue omáčkou.

Věřte, že na tuhle dobrotu vy ani vaši přátelé dlouho nezapomenete.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů