Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Semínkový chléb bez mouky a droždí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 80 minut

Semínkový chléb bez mouky a droždí - postup přípravy

Semínkový chléb je plný výživných ingrediencí, má křehkou strukturu a skvěle chutná. Výhodou je velmi snadná a rychlá příprava, bez nutnosti použití mouky nebo droždí.

Ingredience pro:
1 porce
+ -

Těsto

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ovesné vločky smíchejte s dýňovými, slunečnicovými a sezamovými semínky. Přidejte chia semínka a také lněná semínka, která jste předem rozemleli na jemný prášek.

2. KROK

Do směsi přidejte také sůl a ingredience důkladně zamíchejte. Na závěr přilijte vodu a po promíchání vložte těsto na 8 hodin do lednice. 

Poznámka: Mísu s těstem přikryjte pokličkou nebo potravinovou fólií. 

3. KROK

Po osmi hodinách těsto promíchejte pomocí rukou a naplňte jím formu na pečení, kterou předem vymažte olejem a vyložte pečicím papírem. 

4. KROK

Semínkový chléb pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60–80 minut. 

Tip: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Zda je těsto upečené, zjistíte, když do něj píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte upečeno. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

5. KROK

Po upečení vyjměte chléb z formy a nechte ho volně vychladnout. Následně můžete chléb ihned podávat s oblíbenou pomazánkou. 

6. KROK

Tip: Chléb ze semínek můžete také zamrazit a konzumovat ho později. Předtím ho můžete ohřát v toustovači nebo například mikrovlnné troubě. 

7. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Domácí vaření

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů