Silvestrovské saláty - postup přípravy
Přemýšlíte nad tím, jaké saláty a pochoutky letos připravíte pro svou drahou rodinu na silvestrovské oslavy? Z těchto dvou receptů si určitě vyberete. Oba pokrmy jsou opravdu skvostné. Přesvědčte se sami a budete se jen oblizovat.
Salát zvaný „Sněžné kuře“
Salát zvaný „Sněhová královna“
marináda na cibuli
Salát zvaný „Sněžné kuře“
Nejprve si připravte kuřecí maso. To můžete do salátu buď ogrilovat nebo uvařit. Tak jako tak jej natrhejte na menší kousky a dejte do velké mísy. Nyní si omyjte čerstvé papriky, očistěte je a nakrájejte na menší kostičky nebo proužky. Poté zeleninu vložte k masu. Do směsi rovněž přisypte oloupanou a na tenké měsíčky pokrájenou cibuli, jemně nasekané pekingské zelí a vše zakápněte zakysanou smetanou, hořčicí, sójovou omáčkou a přidejte i lisované stroužky česneku. Salát důkladně promíchejte vařečkou a podávejte s nasekanými bylinkami nebo jarní cibulkou. Dobrou chuť!
Salát zvaný „Sněhová královna“
Jako první se pusťte do marinování cibule. Tu oloupejte a nakrájejte najemno. Poté ji v misce přelijte nálevem z octa, cukru, soli a vody. Nechte nasáknout chutě po dobu patnácti minut, a nakonec tekutinu slijte. V další fázi nakrájejte do samostatných misek krabí tyčinky na malé kostičky, a to samé udělejte i s libovou šunkou. Vařená vejce poté nasekejte rovněž na menší kusy (rozdělte však bílky a žloutky). Do krabích tyčinek, šunky a žloutků vložte majonézu a promíchejte každou ingredienci ve vlastní mističce.
Nyní začněte s vrstvením salátu do kulaté koláčové formy. Dno pokryjte nahrubo strouhaným sýrem a pomažte jej majonézou. Druhou vrstvu bude tvořit žloutková směs. Třetí vrstva se skládá z nakládané cibule. Poté navrstvěte krabí tyčinky a ty posypte strouhaným loupaným jablkem. Dále naneste vrstvu šunky, vrstvu drcených arašídů, bílkovou směs a máte hotovo. Salát je potřeba nechat alespoň několik hodin v lednici ztuhnout. V řezu bude tvořit krásné vrstvy. Podávejte s pečivem. Dobrou chuť.