Skořicové košíčky s mandlemi a šlehačkou - postup přípravy
Skořicové košíčky podle receptu paní Dagmar Kazdové budou ozdobou každé slavnostní tabule. Lahodnou kombinaci voňavé skořice, mandlí a jemné šlehačky si rychle oblíbí i ten největší mlsoun.
Těsto
Náplň a zdobení
Ve velké míse smíchejte hladkou mouku a kakao. Přidejte žloutek, celé vejce, moučkový cukr, mleté neloupané mandle, másla a skořici. Všechny ingredience zpracujte dohromady, dokud nezískáte hladké těsto.
Těsto přeneste na plastovou fólii, zabalte ho a nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici.
Formičky na košíčky plňte těstem tak, aby v něm zbyl vždy důlek, do kterého budete dávat, po upečení, náplň.
Pokud se obáváte, že těsto bude lepit, případně že nepůjde z formiček dobře vyklopit, můžete formičky lehce vymazat máslem či olejem.
Košíčky pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10–12 minut, měly by zezlátnout. Po upečení nechte košíčky vychladnout.
Do vychladlých košíčků na dno přidejte kvalitní marmeládu s kousky ovoce podle vaší preference. Na marmeládu nastříkejte vyšlehanou smetanu a zdobte kousky ovoce
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.