Škvarkové placičky - postup přípravy
Domácí škvarkové placičky jsou vynikající například k pivu nebo jen tak na chuť. Skvělý recept na ně nám poskytla paní Martina Wágnerová.
Ingredience
Dejte do mísy vlažné mléko, cukr, droždí a lžíci hladké mouky. Zamíchejte a nechte několik minut stát, dokud nezačne kvásek pracovat. Pak přidejte 1 vejce, hladkou a polohrubou mouku, špetku soli a rozehřáté vepřové sádlo. Robotem nebo rukama vypracujte hladké nelepivé těsto, přikryjte a nechte hodinu kynout.
Do těsta pak zapracujte nahrubo nasekané škvarky, přikryjte a nechte 30 minut kynout. Pak na válu vyválejte z těsta placku silnou 1 centimetr, vykrájejte z ní kolečka a dejte je na plech vyložený pečicím papírem.
Do placiček nožem naznačte mělkou mřížku. Rozšlehejte vejce, placičky jím potřete a dejte je péct do předehřáté trouby na 200°C po dobu 20 až 25 minut.