Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Škvarky z kuřecí kůže

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Škvarky z kuřecí kůže - postup přípravy

Seškvařené kuřecí kůžičky možná na první pohled nevypadají nijak zvlášť zdravě, ve skutečnosti jsou ale velmi chutné a zdravotně nezávadné, obzvláště z domácí drůbeže. Zkuste jednoduchý recept, který ráda používá paní Petra Pospíchalová.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Kuřecí kůži dobře očistěte od případných zbytků peří. Poté je důkladně osušte papírovými utěrkami a nakrájejte na menší kousky.

2. KROK

Na sporáku rozehřejte suchou pánev s nepřilnavým povrchem a vhoďte na ni nakrájené proužky kuřecí kůže. Nechte je opékat, dokud se neseškvaří a nezezlátnou.

3. KROK

Hotové škvarečky sesypejte do misky, přidejte špetku soli, misku zakryjte dlaní nebo talířkem a škvarečky se solí pořádně proklepejte, aby se krystalky co nejlépe rozptýlily. Poté už škvarky můžete rovnou podávat třeba namísto brambůrků při sledování televize.

4. KROK

K přípravě škvarečků z kuřecích kůží můžete použít veškerou kůži z kuřete, kachny, husy nebo krůty, která vám zbyla po přípravě oběda. Pokud vám ale zachutnají natolik, že tak malé množství by vám nestačilo, můžete navštívit místní řeznictví a poptat se, zda jim nějaké kůže nezbyly. Některé je přímo prodávají za velmi nízké obnosy.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů