Škvarky z kuřecí kůže - postup přípravy
Seškvařené kuřecí kůžičky možná na první pohled nevypadají nijak zvlášť zdravě, ve skutečnosti jsou ale velmi chutné a zdravotně nezávadné, obzvláště z domácí drůbeže. Zkuste jednoduchý recept, který ráda používá paní Petra Pospíchalová.
Ingredience
Kuřecí kůži dobře očistěte od případných zbytků peří. Poté je důkladně osušte papírovými utěrkami a nakrájejte na menší kousky.
Na sporáku rozehřejte suchou pánev s nepřilnavým povrchem a vhoďte na ni nakrájené proužky kuřecí kůže. Nechte je opékat, dokud se neseškvaří a nezezlátnou.
Hotové škvarečky sesypejte do misky, přidejte špetku soli, misku zakryjte dlaní nebo talířkem a škvarečky se solí pořádně proklepejte, aby se krystalky co nejlépe rozptýlily. Poté už škvarky můžete rovnou podávat třeba namísto brambůrků při sledování televize.
K přípravě škvarečků z kuřecích kůží můžete použít veškerou kůži z kuřete, kachny, husy nebo krůty, která vám zbyla po přípravě oběda. Pokud vám ale zachutnají natolik, že tak malé množství by vám nestačilo, můžete navštívit místní řeznictví a poptat se, zda jim nějaké kůže nezbyly. Některé je přímo prodávají za velmi nízké obnosy.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.