Skvělé krémové řezy s burákovým máslem - postup přípravy
Dezertní řezy s krémy a piškoty různých příchutí jsou velmi oblíbenou součástí slavností či oslav a lze si je užívat ve velmi široké nabídce tvarů a provedení. Díky tomuto receptu si připravíte velmi chutné řezy se slazeným burákovým máslem v poměrně netradičním provedení, kterými poctíte jakoukoliv návštěvu.
Ingredience pro:
10 porcí
Korpus
Krémy
- Připravíme si kakaovo-oříškový korpus, a to nejdříve vyšleháním vajec s cukrem do hustší pěny.
- Následně postupně přidáváme mouku prosátou s kakaem a práškem do pečiva.
- Poté přidáme mleté vlašské ořechy, vše důkladně promícháme do homogenní směsi a vylejeme na plech s pečicím papírem.
- Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme přibližně 20-30 minut (dokud není piškot zcela propečený).
- Po upečení korpus vyklopíme, odstraníme pečící papír, a ještě za tepla natřeme tenkou vrstvou burákového másla a necháme vychladnout.
- Zatímco korpus chladne, připravíme si krémové vrstvy – uvaříme vanilkový pudink na optimální hustotu.
- Vyšlehejte máslo s cukrem a vmíchejte je za tepla do pudinku.
- Získanou hmotu rozdělte na polovinu a do jedné přimíchejte kakao (tak, aby vytvořilo homogenní krém).
- Vanilkovou vrstvu rozprostřeme na vychladlý korpus.
- Na krém rozložíme máslové sušenky a rozprostřeme kakaovou vrstvy.
- Vyšlehanou šlehačku následně rozprostřeme na kakaovou vrstvu a posypeme nastrouhanou čokoládou.
- Před podáváním je nutné nechat dezert vychladit.