Skvělý nepečený dezert bez mouky a želatiny - postup přípravy
Toto je rychlý a velmi snadný recept na vynikající nepečený dezert, k jehož přípravě budete potřebovat jen základní ingredience. Nepečené dorty jsou jemné a vychutnají si je všichni mlsouni. Máte-li rádi čokoládu, sušenky a smetanovou chuť, vyzkoušejte tento recept a rozhodně nebudete litovat.
Ingredience
Sušenky vložte do mísy nebo kuchyňského robota a rozemelte je pomocí mixéru. Pokud jej nemáte, můžete postupovat podle staré metody. V tom případě vložte sušenky do uzavíratelného sáčku a rozdrťte je válečkem. Rozpuštěné máslo nalijte do připravených drobků a promíchejte dohladka. Sušenky se musí v másle důkladně obalit.
Pokud je hmota příliš suchá, můžete přidat další rozpuštěné máslo nebo malé množství kondenzovaného mléka, abyste získali hmotu, se kterou budete moci pracovat a nebude se příliš rozpadat a drolit. Formu na pečení vyložte pečicím papírem a vymažte máslem. Na dno formy rozložte vrstvu těsta a důkladně ji upěchujte sklenicí.
Vyšlehejte smetanový sýr s převařeným kondenzovaným mlékem. Musíte získat hladkou a nadýchanou hmotu. Do druhé mísy nalejte studenou smetanu a rovněž ji ušlehejte. Jakmile začne houstnout, přidejte moučkový cukr a pokračujte, dokud nezhoustne úplně. Smetanu poté smíchejte se šlehačkou a spojte do hladka. Krém naneste na vrstvu sušenek ve formě a vložte na několik hodin do lednice.
Vršek dezertu můžete přelít karamelovou, nebo čokoládovou polevou. Stačí jen rozpustit pár kostiček čokolády s máslem a touto směsí polít dort. Nakonec vyjměte formu s dortem z lednice a ozdobte ji podle svého gusta. Vašim hostům bude tento dort zaručeně chutnat a nikdo jím nepohrdne. Dobrou chuť!