Sladké filo rolky - postup přípravy
Jsou to rolky, které se doslova rozpouští v ústech a potěší vaše chuťové buňky. Na jejich přípravu nepotřebujete mnoho času a snadno se dají kombinovat i s různými druhy ovoce dle vaší chuti. Tyto lahodné rolky si vás získají už při prvním soustu.
Ingredience
Na pomazání
Poleva
Trochu mléka odlijte bokem, abyste v něm mohli snadno rozmíchat pudingový prášek. Zbytek mléka dejte vařit na plotnu do hrnce s tlustým dnem, abyste měli jistotu, že se mléko nebude připalovat. Do mléka přidejte cukr i vanilkový cukr a do horkého mléka přilijte rozmíchaný pudingový prášek. Vařte, dokud nevznikne hustý pudingový krém. Poté nechte vychladnout.
Na polevu dejte všechny přísady do hrnce a vařte, dokud se perfektně nespojí. Nechte provařit asi deset minut a poté odstavte a nechte vychladnout.
Smíchejte vejce s cukrem a olejem, aby vám vznikla směs na promazávání. Potřete první plát těsta a poté na ni položte druhý plát. Poté naneste na těsto část pudingového krému a zakryjte další vrstvou těsta. Těsto zabalte do ruličky a uložte bokem. Stejný postup opakujte i s dalšími pláty těsta, abyste vypotřebovali všechen krém.
Na závěr potřete všechny válečky trochou oleje a naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 20 minut.
Upečené, ještě teplé rolky polijte studenou polevou a nechte je pěkně vychladnout. Nakrájejte na kousky a podávejte studené. Výborně chutnají k odpolední kávě, ale můžete je podávat i kdykoliv během dne, třeba jako sladkou snídani nebo jako svačinu pro děti.