Slané šneky se slaninou a jarní cibulkou - postup přípravy
Upečte si slané šneky, které můžete podávat teplé i nastudeno. Pokrm je jednoduchý a je možné jím nahradit jednohubky nebo sladký dezert, až k vám přijdou hosté na návštěvu.
Roláda
Listové těsto rozbalte a celý jeho povrch pomažte rajčatovou omáčkou a položte na něj plátky slaniny, jeden vedle druhého, tak, aby bylo těsto zakryté celé.
Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a nasypte ji na slaninu. Nyní nastrouhejte tvrdý sýr nahrubo a posypte jím celý povrch těsta, které následně zarolujte.
Roládu nakrájejte na kousky o šířce přibližně 4 cm, vložte je do olejem vymazané zapékací mísy, potřete jejich povrch rozšlehaným vejcem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut.
Česnek oloupejte, nakrájejte ho nadrobno a nasekejte také omytý kopr. Ingredience smíchejte s jogurtem a vytvořte chutný dip.
Tip: Dip můžete dle vlastní chuti osolit a opepřit.
Upečené slané šneky podávejte společně s připraveným dipem.
Tip: Můžete je servírovat ihned, ale skvěle chutnají také zastudena. Chcete-li je oživit, můžete je servírovat s čerstvými rajčaty.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kulinarische Genüsse