Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slané šneky se slaninou a jarní cibulkou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 13 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Slané šneky se slaninou a jarní cibulkou - postup přípravy

Upečte si slané šneky, které můžete podávat teplé i nastudeno. Pokrm je jednoduchý a je možné jím nahradit jednohubky nebo sladký dezert, až k vám přijdou hosté na návštěvu.

Ingredience pro:
7 kusů
+ -

Roláda

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Listové těsto rozbalte a celý jeho povrch pomažte rajčatovou omáčkou a položte na něj plátky slaniny, jeden vedle druhého, tak, aby bylo těsto zakryté celé. 

2. KROK

Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a nasypte ji na slaninu. Nyní nastrouhejte tvrdý sýr nahrubo a posypte jím celý povrch těsta, které následně zarolujte. 

3. KROK

Roládu nakrájejte na kousky o šířce přibližně 4 cm, vložte je do olejem vymazané zapékací mísy, potřete jejich povrch rozšlehaným vejcem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut.

4. KROK

Česnek oloupejte, nakrájejte ho nadrobno a nasekejte také omytý kopr. Ingredience smíchejte s jogurtem a vytvořte chutný dip. 

Tip: Dip můžete dle vlastní chuti osolit a opepřit.

5. KROK

Upečené slané šneky podávejte společně s připraveným dipem.

Tip: Můžete je servírovat ihned, ale skvěle chutnají také zastudena. Chcete-li je oživit, můžete je servírovat s čerstvými rajčaty.

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Kulinarische Genüsse

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů