Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborová polévka s čerstvým koprem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Bramborová polévka s čerstvým koprem - postup přípravy

Hlavně v chladnějším počasí je tato polévka skvělým způsobem, jak si pochutnat a zároveň se zahřát. Připravte si pravou bramboračku s voňavým koprem.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Dochucení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a vložte ji do rozehřáté pánve s olivovým olejem. Cibuli orestujte dohněda – potrvá to přibližně 4 minuty. 

2. KROK

Oloupejte brambory, nakrájejte je na kostičky a přidejte je do hrnce. Všechny ingredience důkladně promíchejte.

3. KROK

Oloupejte také mrkev, nakrájejte ji na drobné kousky, přidejte ji do hrnce a zamíchejte. Následně nakrájejte na malé kousky také okurky a smíchejte je s ostatními ingrediencemi. 

4. KROK

Zeleninu zalijte vývarem a do polévky přidejte najemno nakrájený kopr. Polévku nyní osolte, vše zamíchejte a hrnec přikryjte poklicí. Bramborovou polévku vařte 12–15 minut, dokud nezměknou brambory.

5. KROK

Po této době do polévky přidejte zakysanou smetanu a polévku zamíchejte. V míse smíchejte 100 ml zeleninového vývaru se lžící mouky a zamíchejte ji do polévky. Bramboračku dochuťte 2–3 lžícemi nálevu z okurek a nakonec ji opepřete.

6. KROK

Tip: Díky tomu, že mouku předem rozmícháte ve vývaru, zajistíte, že se v polévce nevytvoří hrudky. Čím více mouky přidáte, tím hustější polévka bude.

7. KROK

Po přidání smetany, vmíchejte do polévky ještě kopr a vařte 5 minut. Poté můžete ihned podávat.

Poznámka: Polévka by se měla vařit na mírném ohni, aby byla svěží a aromatická.

8. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Zdravé recepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů