Slaný koláč s cuketou a mletým masem - postup přípravy
Tento zvláštní koláč turecko-tatarského původu se připravuje na pánvi a jedná se o kompletní pokrm s velmi nevšední chutí. Vyzkoušejte následující recept, který se hodí jako kompletní oběd nebo večeře, zvláště s lehkou zeleninovou přílohou (ale i bez ní).
Ingredience pro:
4 porce
Ingredience
- Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno.
- Dejte olej do pánve a nechte jej rozehřát.
- Cibulku zprudka osmahněte, a poté ji nechte několik minut smažit.
- K cibulce přidejte mleté maso a důkladně promíchejte.
- Směs nechte restovat, osolte ji a opepřete, případně přidejte další koření dle vašich preferencí.
- Restujte, dokud není maso zcela hotové.
- Cukety umyjte a nastrouhejte na struhadle s velkými oky do větší mísy.
- Z nastrouhané cukety vymačkejte vodu a přidejte 2 vejce.
- Česnek oloupejte a prolisujte do mísy s cuketou.
- Směs osolte a opepřete, a následně důkladně promíchejte.
- Poté přidejte prosátou mouku a vytvarujte homogenní hladké těsto.
- Připravte si pánev – dovnitř nalejte olej a nechte jej zahřát.
- Přidejte 3-4 lžíce těsta, rovnoměrně je rozprostřete po dně a nechte smažit přikryté pokličkou.
- Nastrouhejte sýr.
- Jakmile spodní část placky mírně zhnědne, obraťte ji a 2-3 minuty pod pokličkou osmahněte i horní část.
- Na polovinu placky naneste náplň a posypte ji sýrem.
- Následně náplň přiklopte druhou polovinou placky a nechte zapéct pod pokličkou.