Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené šunkové rolky se sýrem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Smažené šunkové rolky se sýrem - postup přípravy

Šunka a sýr jsou nesmrtelná kombinace. Společně tvoří nerozlučný pár, který se na světě jen tak neztratí. A teď si představte sýr zabalený do šunky, obalený v trojobalu a osmažený na pánvi. Líbí se vám ta představa? Tak přesně tohle je náš dnešní recept. Pojďte se podívat, jak snadno si tuhle dobrotu doma vyrobíte.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:

V kastrůlku na kamnech rozpusťte máslo. Přidejte k němu mouku a důkladně promíchejte, aby se nevytvořily hrudky. Přidejte zakysanou smetanu a sůl podle chuti. Tvrdý sýr nastrouhejte najemno a přidejte ho do smetanové směsi. Postavte znovu na kamna a na mírném ohni pod pokličkou duste směs několik minut, dokud se sýr neroztaví a směs se nespojí do jednolité krémové konzistence. Pak odstavte z kamen a nechte vychladnout.




Připravte si plátky šunky. K jednomu okraji každého plátku navršte trochu máslového krému a zabalte šunku do tenké a pevné rolky. Takto zpracujte všechny plátky a náplň.

Do misky vyklepněte dvě vajíčka a rozšlehejte je vidličkou. Vedle na hluboký talíř vysypejte strouhanku. Každou roládku obalte ve vajíčku a ponořte do strouhanky.

Na kamnech rozpalte pánev s vyšší vrstvou oleje a všechny rolky usmažte na pánvi dozlatova. Když je vyjmete z oleje, nechte je okapat od přebytečného oleje na talíři vyloženém papírovými utěrkami. Pokud toužíte po zdravější variantě, můžete rolky namísto smažení upéct v troubě. Podávat roládky můžete jak čerstvé v křupavé kůrčičce a s krásně jemnou rozteklou náplní, tak i zastudena, kdy je krusta měkká a náplň lehce zhutnělá.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů