Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slaný koláč s mletým masem a cibulkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 35 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Slaný koláč s mletým masem a cibulkou - postup přípravy

Nemáte času nazbyt, avšak potřebujete pro hladovou rodinu připravit rychlý oběd nebo večeři? Potom neuděláte jistě chybu se slaným koláčem s mletým masem a cibulkou. Ten dokonale zasytí a dozajista bude chutnat všem!

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si oloupete důkladně cibuli a pokrájíte ji na menší kostičky. Poté si v pánvi rozpalte slunečnicový olej a cibuli na něm orestujte dozlatova.




V další fázi přidejte i mleté maso dle výběru, osolte, okořeňte sladkou mletou paprikou a promíchejte vařečkou. Směs několik minut duste pod poklicí a opékejte.

Příprava těsta, kompletace slaného koláče a jeho pečení v troubě

Nyní si připravte těsto na slaný koláč. V míse si vyšlehejte vejce spolu s trochou soli, kefírem, kypřícím práškem do pečiva a polohrubou moukou. Z výše uvedených surovin vypracujte metličkou hladké polotekuté těsto.

Jeho polovinu pak vlijte do kulaté koláčové formy vystlané pečícím papírem. Na těsto naneste orestované maso s cibulkou, dobře rozprostřete a překryjte druhou polovinou těsta. Povrch ozdobte plátky omytých cherry rajčátek a sezamovými semínky. Nakonec dejte koláč péct do trouby na 25 minut při teplotě cca 180 °C.

Servírování slaného koláče s cibulkou

Upečený slaný koláč vyjměte z trouby, nechte zchladnout a poté naporcujte na menší kusy. Podávejte například s dipem ze zakysané smetany a česneku. Hodit se však bude jakákoliv studená ochucovací omáčka. Doplnit pokrm lze i o zeleninový salát dle libosti. Přejeme vám dobré chutnání.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů