Slaný sýrový koláč - postup přípravy
Máte chuť na bezmasý pokrm, který však řádně zasytí hladový žaludek? Pak vsaďte na jednoduchý a rychlý sýrový koláč, který jednoduše usmažíte na pánvi během několika málo minut. Je to nevídaná pochoutka, kterou můžete konzumovat na svačinu anebo i na večeři.
Ingredience
Začněte tím, že si v míse rozmělníte pomocí vidličky sýr feta. Poté k němu přisypte nahrubo nastrouhaný čedar, vložte vejce, jemně nasekanou jarní cibuli, sůl, jemně nasekanou petrželku, vsypte hladkou mouku a nakonec vlijte i mléko.
Ze všech surovin vypracujte hladké a homogenní těsto, které bude držet tvar.
Tvoření sýrového koláče a jeho smažení
Nyní si připravené těsto rozdělte na dvě stejně velké poloviny. Z každé z nich pak na pomoučeném vále vyválejte kulaté pláty. Ty ještě rozdělte pomocí rádla na několik trojúhelníků.
Následně si rozpalte v pánvi slunečnicový olej a až bude žhavý, smažte na něm sýrové trojúhelníky dozlatova z obou stran. Před podáváním nechte koláč okapat od přebytečného tuku na papírových utěrkách.
Servírování sýrového koláče
Hotový sýrový koláč podávejte mírně zchladlý například se studenými omáčkami a dipy dle preferencí. Hodit se bude k jeho dozdobení a ochucení i jakákoliv uzenina anebo salám. Možné je také k porci přidat nakládanou zeleninu ve sladkokyselém nálevu. Přejeme vám dobrou chuť.
Jak sýrový koláč vylepšit?
Pokud milujete pikantní pokrmy, lze do těsta před smažením sýrového koláče přidat i chilli koření. Ovšem zcela odlišný „šmrnc“ dodá pokrmu i lisovaný česnekový stroužek.