Šlehačka z mléka s vanilkou - postup přípravy
S tímto receptem proměníte mléko ve šlehačku snadno a rychle. Budete potřebovat minimum ingrediencí a šlehačku můžete použít nejen na dorty, ale například také do kávy.
Ingredience
Připravte si plnotučné mléko, z kterého odlijte 1 šálek, který odložte bokem na pozdější použití. Zbytek mléka vlijte do hrnce a začněte zahřívat. Jakmile se začne mléko vařit – potrvá to asi 2 minuty – začne se na mléku tvořit škraloup, který sejměte.
Tukovou vrstvu odstraňujte, dokud se mléko nezredukuje na méně než polovinu původního množství – potrvá to asi 10 minut. Poté přidejte do mléka vanilkové aroma a moučkový cukr. Ingredience zamíchejte.
V šálku s odloženým mlékem rozmíchejte kukuřičný škrob, z vařícího mléka odstraňte tukovou vrstvu a škrob vlijte do mléka. Směs vařte 2 minuty, poté ji sejměte z tepla a nechte 15 minut chladnout při pokojové teplotě. Poté směs vložte do lednice a chlaďte ji 2 hodiny.
Po dvou hodinách mléčnou směs vyndejte z lednice a vyšlehejte ji na nejnižší stupeň – smetanu vyšleháte za 2–3 minuty.
Tip: Šlehačkou naplňte trezírovací sáček s ozdobnou hlavicí a ozdobte s ní například muffiny nebo kávu.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: R Life (by Reem)