Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krokety z bramborové kaše

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Krokety z bramborové kaše - postup přípravy

Zbylo vám po obědě nebo večeři hodně bramborové kaše? Nechcete zbytek vyhazovat, ale zároveň nevíte, co s ním? Zkuste si z ní připravit lahodné krokety. Jsou křupavé a díky roztavenému sýru budou ihned pryč. Efektivně tak spotřebujete zbytky a zároveň si vychutnáte jedinečný pokrm, který ocení především vaše děti.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Postup je velice jednoduchý a výsledek vynikající. Dejte do mísy kaši, slaninu, nastrouhaný sýr, sůl, pepř a případně zeleninu a vše důkladně promíchejte.




Vezměte plech a vyložte ho pečicím papírem. Rovnoměrně rozprostřete směs s bramborovou kaší, uhlaďte lžící a přikryjte další vrstvou papíru na pečení. Zarovnejte a dejte alespoň na půl hodiny do lednice.

Poté si připravte kulaté vykrajovátko. Použít můžete i obyčejnou sklenici nebo cokoli jiného, co dokáže vyříznout kulatý tvar do kaše, a vyřízněte kulaté krokety. Počítejte s tím, že ve výsledku bude pokrm vypadat jako smažené hokejové puky.

Nyní kolečka obalte v trojobalu, jako kdybyste dělali klasický řízek nebo smažený sýr.

A v posledním kroku je usmažte na rostlinném oleji dozlatova.

A je to. Máte skvělý a nový způsob, jak spotřebovat zbytky bramborové kaše a připravit z nich vynikající pochoutku, kterou si zamiluje každé dítě!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů