Slepičí vývar s masem a zeleninou - postup přípravy
Slepičí vývar patří k nejoblíbenějším polévkám po celém světě a existuje mnoho různých receptů. O svůj oblíbený recept se s námi podělila paní Ilona Šimůnková, která ho obohatila zeleninou a bylinkami, avšak přidat můžete také nudle nebo kapání.
Ingredience
Slepici omyjte pod tekoucí vodou, důkladně ji očistěte a naporcujte ji na menší kousky. Vložte ji do hrnce se studenou vodou a vařte ji na nízkém plameni.
Do hrnce přidejte celý pepř, nové koření, bobkový list a sůl. Vývar nemíchejte a občas seberte pěnu, která se vytvoří na povrchu, jinak by se vývar mohl zakalit.
Očistěte si mrkev a petržel a uprostřed vaření je přidejte do polévky. Jakmile bude maso a zelenina měkká, vyjměte je z polévky a nechte lehce vychladnout. Vývar dále na mírném plameni redukujte.
Ze slepičích kousků oberte maso a nakájejte ho spolu s mrkví a petrželí na menší kousky a vraťte je zpět do vývaru. Petrželku a libeček omyjte pod tekoucí vodou, nasekejte a přidejte je do polévky.
Jarní cibulku omyjte a nakrájejte ji na kolečka. Hotovou polévku nalijte do talíře a ozdobte ji cibulkou. Přidat můžete také nudle nebo kapání.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.