Slepované banánky do formiček s marmeládou - postup přípravy
Udělejte letos hvězdou své vánoční tabule slepované banánky do formiček. Připravte si pochoutku s marmeládou podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou.
Těsto
Náplň
Poleva
Na vymazání
Oba druhy mouky smíchejte s moučkovým cukrem a změklou Herou. Do směsi přidejte pudink s vejci a vytvořte hladké těsto.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku, před použitím, prosejte.
Těsto vložte do sáčku a do lednice na 2 hodiny. Poté z něj odebírejte kousky, které vložte do, máslem vymazaných, formiček na rohlíčky.
Tip: V případě, že by vzniklo příliš lepivé těsto, přidejte do něj více polohrubé mouky.
Naplněné formičky vyskládejte na plech a cukroví pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 min.
Tip: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Cukroví by mělo být upečené do růžova.
Upečené banánky nechte vychladnout a poté je z formiček vyklopte. Následně ja pomažte marmeládou a každé dva kousky slepte k sobě, čímž vytvoříte slepovaný banánek.
Tip: Marmeládu volte bez kousků ovoce, aby těsto drželo při sobě.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, nebo mikrovlnné troubě a okraje banánků do ní namočte. Po zaschnutí polevy můžete cukroví servírovat.
Tip: Slepované banánky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, na tmavém a suchém místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou