Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slepované ořechové sušenky s čokoládou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 23 minut

Slepované ořechové sušenky s čokoládou - postup přípravy

Slepované ořechové sušenky spojují křupavost ořechů s bohatou chutí čokolády, což z nich dělá neodolatelnou vánoční pochoutku. Jsou ideálním sladkým potěšením.

Ingredience pro:
48 kusů
+ -

Těsto

Na obalení

Na slepení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo šlehejte 1–2 minuty, do hladka. Za stálého šlehání k němu přidejte cukr, vejce, vanilkový cukr a špetku soli. 

Poznámka: Vejce přidávejte do směsi postupně.

2. KROK

Pokračujte ve šlehání a přidejte rum, citronovou kůru a, po troškách, prosetou mouku. Z ingrediencí uhněťte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a vložte na 30 minut do lednice. 

Poznámka: Kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.

3. KROK

Poté z něj vytvořte kuličky, o průměru 2 cm, které namočte do vaječných bílků, obalte v nasekaných ořeších a odložte na plech, vyložený pečicím papírem. 

4. KROK

Kuličky pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 20 minut. Nyní rozpusťte čokoládu a smíchejte ji s máslem. 

Tip: Čokoládu rozpustíte, během 3 minut, ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.

5. KROK

Pomocí cukrářského sáčku čokoládu aplikujte na jednu kuličku, kterou přikryjte druhou kuličkou. Tímto způsobem slepte všechny kuličky k sobě. Nechte čokoládu ztuhnout a můžete servírovat.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: SOS kuchyně

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů